Grčka: Srbi idu na saslušanje, moguće puštanje uz kauciju

Objavljeno: 11.7.2017.


U sudu na grčkom ostrvu Zakintosu tokom dana će biti saslušana šestorica pritvorenih Srba i još dvojica u okviru istrage povodom ubistva američkog turiste.
Njih osmorica, šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, pojaviće se pred istražnim sudijom, koji će odlučiti da li će ih zadržati u pritvoru do suđenja ili ih pustiti uz kauciju.

Svi su pod istragom za hotimično ubistvo, što nosi maksimalnu doživotnu kaznu zatvora.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana, u kome je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Kako navodi agencija AP, zasad nije jasno zbog čega je izbila tuča, a u javnosti se pojavilo više verzija događaja . Grčke vlasti ranije saopštile su da je on pretrpeo brojne udarce i umro od teških povreda glave.

Kako je juče saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako je navedeno, konzul će prisustvovati današnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *