Filmska potjera u Makedoniji: Vozio 200 km/h, probio rampu

Objavljeno: 11.7.2017.


Makedonska policija je na auto-putu kod Skoplja, posle potere, silom zaustavila putnički automobil u kojem je švercovano 12 migranata iz Pakistana i Egipta.
Kako prenose mediji, direktor Biroa MUP za javnu bezbednost Lazo Velkovski je rekao da su četiri migranta bila u prtljažniku “mercedesa S”, a ostali u kabini vozila.

Po njegovim rečima, vozač se oglušio o naređenje policije da zaustavi automobil i probio je rampu na naplatnoj stanici kod Velesa, nastavivši ka Kumanovu.

Policija ga je sustigla četrdesetak kilometara dalje, kod Rafinerije “Okta”, zaustavila automobil i uhapsila vozača.

“Vozio je i brzinom od 200 kilometara na sat da bi izbegao policiji. Uspeo je da probije prvu polcijsku blokadu, ali su se poteri pridružile i druge policijske patrole”, rekao je Velkovski.

Vozač mercedesa B.K. je jedan od organizatora kriminalne grupe, čijih je 13 članova uhapšeno u jučerašnjoj akciji koju je je policija sprovela zajedno s Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok je 10 osumnjičenih u bekstvu.

Ta grupa je, kako je rekao Velkovski, deo međunarodne mreže, a organizatori su osobe iz Avganistana i Pakistana, koje duže vreme borave u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj.

U koordinaciji s njima osumničeni članovi kriminalne grupe u Makedoniji su organizovali krijumčarenje ilegalnih migranata preko Makedonije prema Srbiji i zapadnoevropskim zemljama.

Tokom akcije makedonske policije zaplenjeno je šest motornih vozila, 27.000 evra, pištolj, mobilni telefoni i SIM-kartice, preneli su lokalni mediji.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *