Bez vode hiljade Banjalučana

Objavljeno: 11.7.2017.


Zbog ekstremno visokih temperatura i velike potrošnje 2 dana bez vode su potrošači u banjalučkim naseljima Ramići, Prijakovci, Piskavici, Verićima, Trnu, Glamočanima, a suvih slavina su i stanovnici u delu Dragočaja.




Prema poslednjim merenjima, potrošnja u Ramićima, Mišinom Hanu i Piskavici povećana je i do 5 puta, najviše između 2 i 4 časa posle ponoći.

Ništa bolje ne prolaze ni domaćinstava koja se vodom snabdevaju sa potoka i bunara.

– Deo naselja je na “Vodovodu”, a deo se snabdeva sa potoka i bunara, koji su presušili. Sreća pa smo u zadnji trenutak napunili rezerve, tako imamo za stoku i za kupanje, dok vodu za piće kupujemo – kaže Ranka O. iz Dragočaja i dodaje da se tako snalazi 50-tak kuća u tom kraju.

Danas su se od Tunjica prema Piskavici, punili cevovodi, pa se očekuje normalizacija stanja, ali uz uslov da se voda racionalno troši, kažu u Vodovodu.

– Ponovo apelujemo da svi potrošači vodu troše savesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za bašte, zelene površine, voćnjake, pločnike, terase, dvorišta, punjenje bazena, pranje vozila i slično- navodi Branka Ristić, portparol Vodovoda.

(Blic)

One thought on “Bez vode hiljade Banjalučana

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *