Venecuela ne miruje: Neko ukrao helikopter pa “zapucao”

Objavljeno: 28.6.2017.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio da je ukraden policijski helikopter i da su iz njega ispaljene dve granate na zgradu Vrhovnog suda u Karakasu.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio da je ukraden policijski helikopter i da su iz njega ispaljene dve granate na zgradu Vrhovnog suda u Karakasu.

Prema rečima Madura, to se tretira kao teroristički napad čiji je cilj bio njegovo svrgavanje s vlasti. “Aktivirao sam celokupne oružane snage da brane mir. Pre ili kasnije, pronaći ćemo taj helikopter i one koji su izvršili napad”, rekao je Maduro u utorak uveče u govoru iz predsedničke palate.

Maduro (54) je naveo da u napadu niko nije povređen i da jedna od ispaljenih granata nije eksplodirala. “Moglo je da bude na desetine mrtvih”, kazao je Maduro, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, helikopter je kružio i iznad zgrada ministarstva pravde i unutrašnjih poslova. Maduro tvrdi da je helikopterom upravljao pilot koji je radio za bivšeg ministra pravde i unutrašnjih poslova Migela Rodrigesa Toresa.

AP navodi da je Madurov govor prenosila uživo televizija i da je predsednik Venecuele u nekim delovima govorio smireno, a u nekim ljutito.

Ranije u utorak, Maduro je ponovio tvrdnje da postoje pokušaji državnog udara, koje podržavaju SAD, upozorivši američkog predsednika Donalda Trampa da će se Venecuela protiv toga boriti, prenosi AFP.

“Ako Venecuela bude uvučena u haos i nasilje…borićemo se”, poručio je Maduro pristalicama. U govoru se obratio i Trampu rečima: “Vi ste odgovorni za obuzdavanje ludila desnice u Venecueli”.

Maduro je više puta izneo tvrdnje da su SAD odgovorne za lošu političku situaciju i ekonomsku krizu u njegovoj zemlji.

U poslednja tri meseca u sukobima na demonstracijama protiv Madura poginulo je 76 osoba.

Izvor: Tanjug, B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *