Maserati želi još jedan SUV?

Objavljeno: 28.6.2017.

Maserati Levante je daleko najuspešniji model italijanske kompanije tokom nekoliko poslednjih meseci, i bio je drugi najprodavaniji automobil te kompanije prošle godine. Najprodavaniji je bio Ghibli.

Ako se uzme u obzir činjenica da raste prodaja premium SUV modela kao što je Porsche Macan, ne predstavlja iznenađenje da bi Maserati mogao da započne sa proizvodnjom još jednog terenca u bliskoj budućnosti.

Iako još uvek ništa nije potvrđeno, Rejd Biglend, šef Maserati i Alfa Romeo kompanija, ja nagovestio tu mogućnost. Rekao je da još uvek nije doneta konačna odluka, ali da postoji prostor da se to realizuje u bliskoj budućnosti.

Što se samog Levantea tiče, on trenutno nema V8 motor, ali bi i to moglo da se promeni uskoro. To vozilo bi moglo nositi oznaku GTS.

Naime, šef kompanije Maserati je takođe napomenuo da je originalni plan bio da se aktuelni GranTurismo te kompanije penzioniše, ali sa relativno stabilnim ciframa prodaje, produžen je i taj rok. U međuvremenu, radi se na njegovoj zameni, koja se neće pojaviti pre 2018. godine.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *