Zvezda smanjila dug na 30 miliona

Objavljeno: 27.6.2017.

U utorak je na programu sednica nove Skupštine Crvene zvezde, a kako prenose Večernje novosti, glavna vest biće da je dug smanjen na 30 miliona evra.

Novi saziv Skupštine zaseda od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, a osim duga u centru pažnje biće prethodna sezona bez trofeja.

Kako prenose Novosti, Terzić će objasniti kako je uspeo da bez velikih prihoda od takmičenja, ulaznica i marketinga drastično smanji potraživanja poverilaca, pre svih banaka (Marfin, Univerzal), koja su pre samo tri godine iznosila 52 miliona evra, a u odnosu na prošlu skupštinu 36 miliona.

Na Skupštini će biti iznet na glasanje zahtev upućen FS Srbije za priznavanje titule prvaka Srbije iz 1946. i vraćanje titule šampiona Jugoslavije osvojene 1986. koja je bila priznata od strane Predsedništva FS Jugoslavije i UEFA, jer je Zvezda igrala Kup šampiona, ali koja je 29. jula 1987. posle tužbe Partizana Ustavnom sudu i Sudu udruženog rada pripala crno-belima.

FSJ je te 1986. poništio celo poslednje kolo, kaznio sve klubove oduzimanjem šest bodova u narednom šampionatu i 12 timova je moralo da odigra ponovo poništenu rundu.

Crno-beli nisu hteli da igraju protiv Željezničara (izgubili 3:0), pa je tako titula pripala Crvenoj zvezdi.

Partizan FSJ nije tužio sportskim sudovima FIFA i UEFA, već Sudu udruženog rada koji je poništio odluku. Zvezda smatra da je to nelegitimna odluka i traži da FS Srbije prizna ono što su prihvatili FSJ i UEFA.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *