SAD: Bez zdravstvenog osiguranja ostaje 22 miliona ljudi?

Objavljeno: 27.6.2017.

Oko 22 miliona Amerikanaca moglo bi da ostane bez zdravstvenog osiguranja u narednoj deceniji, prema zakonu Senata koji bi trebalo da zamijeni Obamaker

Oko 22 miliona Amerikanaca moglo bi da ostane bez zdravstvenog osiguranja u narednoj deceniji, prema zakonu Senata koji bi trebalo da zamijeni Obamaker, navodi se u izvještaju kongresnog odbora za budžet.

Taj nacrt zakona najvjerovatnije neće podržati deomokrate koje smatraju da je okrutan i da nije fer, prenio je Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si dodaje da Republikanska partija Donalda Trampa pokušava da obezbijedi dovoljan broj glasova da bi ovaj nacrt zakona prošao Senat.

Tramp je prije dva dana poručio da je Obamaker “mrtav”, navodeći da Amerikanci zaslužuju bolje.

On je na svom predsjedničkom nalogu na Tviteru objavio da tržišta osiguravajućih kompanija propadaju, a milioni ljudi nemaju izbor.

Uz to je dodao link ka sajtu Bijele kuće, gdje se nalazi odjeljak o ukidanju i zamjeni Obamakera – zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je donesen za vrijeme bivšeg predsjednika Baraka Obame.

“Obamaker je doveo do većih troškova i manje opcija za zdravstveno osiguranje za milione Amerikanaca”, navodi se na sajtu.

Kako se dodaje, Tramp je obećao da će ukinuti i zamijeniti “tu katastrofu i to je tačno ono na čemu radi s Kongresom”.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *