Novo hapšenje u akciji ‘Trezor’

Objavljeno: 27.6.2017.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su na području Banje Luke uhapsili Ž. P. , jer postoje osnovi sumnje je od 18. do 20. januara 2010. godine na području Banjaluke i opštine Kneževo izvršio krivično djelo ”Pomaganje”, u vezi sa krivičnim djelima ”Organizovani kriminal” i ”Razbojništvo”.

Ž.P. se sumnjiči da je kao član organizovane kriminalne grupe pomogao prilikom izvršenja razbojništva, 18. januara 2010. godine, kada je u preduzeću A.D „Metal“ od radnika „Alpha security“ oduzeto 572.857,73 KM.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenog, kao i pretresi na nekoliko lokacija na području Banje Luke.

Iz MUP-a RS su precizirali da je lišenje slobode ove osobe izvršeno u nastavku akcije “Trezor“.

Podsjećanja radi, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji s Centrom javne bezbjednosti Banja Luka i odjeljenjem Tužilaštva RS, u februaru ove godine je u okviru akcije “Trezor” rasvijetlila 11 teških krivičnih djela koja je u prethodnom periodu počinila organizovana kriminalna grupa.

Tada je rasvjetljeno osam razbojništava pošta, banaka i transporta novca i tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

BN televizija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *