Novak: Agasi će ostati uz mene koliko osjeća da treba

Objavljeno: 27.6.2017.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je veoma zahvalan što je Andre Agasi odlučio da mu posveti vreme i postane mu trener.

Đoković i Agasi počeli su da sarađuju pre nekoliko nedelja, ali prvi nastup na Rolan Garosu nije bio uspešan jer je Novak ispao u četvrtfinalu od Dominika Tima.

“Andre ima mnogo obaveza u životu”, rekao je Đoković i nastavio:

“Ima veliku porodicu, živi na Zapadnoj obali Amerike. Posvećen je svojoj fondaciji i privatnom biznisu. Već dugo vremena se bavi mnogim, mnogim stvarima. Cenim što je našao vremena da radi i bude sa mnom”.

On je potvrdio da će Amerikanac biti tokom čitavog toka Vimbldona, ali još nije poznato koji su turniri na kojem će ga pratiti.

“Zavisi. Trebalo bi da stigne sledećeg vikenda. Biće tu pre nego što počne Vimbldon i ostaće dokle god sam ja na turniru, što je sjajna vest. Osam-devet dana koje smo proveli zajedno na Rolan Garosu su mi mnogo značili, imao sam šta da naučim od njega. Delili smo iskustva i van terena, situacije kroz koje je on već prošao, a koje se meni dešavaju”, naveo je.

Novak je istakao da je povratak Agasija u ‘beli sport’ važan ne samo za njega, nego i za ostale.

“To što je tu nije sjajno samo za mene, već i za tenis. Vidim koliko mu je stalo do ovog sporta, koliko zna. Veoma je zanimljivo čuti njegovu perspektivu, način na koji analizira igru, šta vidi kada je reč o napretku i povratku na potrebni nivo. Pokušaću da sa Andreom provedem što je više moguće kvalitetnog vremena. Nemamo ništa potpisano, nastavićemo kako smo krenuli i on će biti uz mene koliko oseća da treba. Prihvatio sam to i veoma sam zahvalan”, zaključio je Đoković.

Đoković se trenutno nalazi u Istbornu gde se priprema za predstojeći Vimbldon, a prvi nastup na turniru započeće od 12.00 po srednjoevropskom vremenu protiv Vaseka Pospišila iz Kanade.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *