Munira Subašić: Ovo je sramna presuda, svu odgovornost su prebacili na Srbe

Objavljeno: 27.6.2017.

Predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić komentarisala je današnju drugostepenu presudu Okružnog suda u Hagu prema kojoj je Holandija djelimično odgovorna za smrt blizu 300 muslimana koji su protjerani iz UN-ove baze u Srebrenici.

Kako je Subašić kazala za N1, presuda je sramna jer je sva odgovornost za ono što se dogodilo u Srebrenici, prebačena na Srbe. ”Ovo je danas sramna presuda, svu odgovornost su prebacili na Srbe i rekli su da su oni počinili genocid i da ništa nisu mogli učiniti.

Ipak mi smo majke pobjednice, nisu se mogli oprati, 30 posto su odgovorni, to će biti zabilježeno, bit će zabilježeno da su ih majke tužile i neka nas nose na duši”, kazala je ona i zaključila: ”Mi im nećemo halaliti, nećemo im oprostiti. Molit ćemo dragog Alaha da ih kazni.

Danas su se pravo i pravda u Den Hagu osramotili. Danas su pokazali da zato što smo mi muslimani, nismo mogli doći do istine i pravde”, kazala je ona. Holandski Apelacioni sud potvrdio je danas da je Holandija djelimično odgovorna za smrt 300 Bošnjaka koji su protjerani iz holandske baze UN u Potočarima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *