FIFA: Dobra je video tehnologija, ali…

Objavljeno: 27.6.2017.

Šef sudija Svetske fudbalske federacije (FIFA) Masimo Busaka rekao je danas da video pregled nije uvek dobro izgledao na testiranjima na Kupu konfederacija.

Busaka je istakao da je na dvonedeljnom probnom turniru video tehnologija pomogla sudijama da izbegnu velike greške na 12 utakmica do sada.

On je, međutim, priznao da treba poboljšati mnoge aspekte uključujući bržu i jasniju komunikaciju nakon sporih pregleda koje zbunjuju igrače, trenere i navijače.

“Sigurni smo da to može da smanji greške sudija. Uvereni smo da će se smanjiti greške ako pravilno koristimo tehnologiju. Greške neće biti u potpunosti eliminisane, ali ovde smo da bismo ih smanjili”, rekao je Busaka na konferenciji za novinare.

On je naveo da je zadovoljan što je novi sistem odobren za korišćenje na sledećem takmičenju u Rusiji.

“FIFA mora da ubedi više članova federacija da pomognu tako što će koristiti video tehnologiju na svojim nacionalnim takmičenjima”, rekao je Busaka.

Istraživanje koje je sprovela FIFA navodi da video pregled pomaže sudijama da promene odluke koje utiču na igru, kao i da su se do sada “presude” ispostavile kao tačne nakon pregledanog snimka u još 29 većih spornih situacija.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *