Da li je ovo VANZEMALJSKA BAZA na Marsu?

Objavljeno: 27.6.2017.

„Gugl Mars“ pokazuje interaktivnu mapu Marsa, ali i puno toga ostavlja mašti na volju.

Moguće je da se svaki astronom iz fotelje nada da će ga iskoristiti kako bi pronašao život na Marsu. A izgleda da ga je jedan od njih možda i našao, ili barem to tvrdi Dejvid Martins, navodi portal NPR.

Snimak, na kojem je prikazano mesto koje Martins zove „Biostanica alfa“, izazvao je oprečna mišljenja korisnika interneta. Dok se navodni objekat pojavljuje na „Gugl Marsu“, naučnici osporavaju ideju da to pokazuje da postoji život na Marsu.

Na snimcima koje je napravio satelit na Marsu, on kaže da se jasno vide neke staklene strukture.

Prema njegovim rečima, baza sadrži solarne ćelije, a osim toga, pored se nalazi moćan radar.

Korisnici interneta imaju podeljena mišljenja kako se na Crvenoj planeti pojavila ova baza. Neki smatraju da su objekte napravili vanzemaljci, dok su drugi uvereni da je to američka tajna baza, prenosi „Halturner šou“.

Planetarni geolog Alfred Makjuen sa Univerziteta u Arizoni kaže da je na „svemirskim fotografijama koje su napravljene izvan naše magnetosfere, poput onih koje su napravili orbitirajući teleskopi, prilično uobičajeno da se vide ovi kosmički zraci.

– On kaže da je u pitanju greška izazvana odrazom Sunca, ali čak ni on ne zna koja kamera ih je snimila i ne zna gde se nalaze sirovi podaci – kaže Martins.

Originalni video-snimak, koji je imao više od 1,2 miliona pregleda, povučen je sa Jutjuba, ali je kasnije ponovo objavljen.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *