Vučić 1. jula sa Grabar-Kitarović u Dubrovniku

Objavljeno: 26.6.2017.


Tradicionalni, 12. po redu Dubrovački forum “Jadransko-mediteranska saradnja i sigurnost u jugoistočnoj Evropi” biće održan u subotu, 1. jula, a ove godine prisustvovaće, kako je najavio, i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.




Biće to prilika za još jedan susret i razgovore sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima od interesa Srbije i Hrvatske, rekao je predsjednik Srbije nakon bilateralnog susreta sa svojom hrvatskom koleginicom, koja je u petak boravila u Beogradu, gdje je prisustvovala svečanom prijemu povodom inauguracije srpskog predsjednika.

Dvoje predsjednika su, naime, najavili nastavak beogradskih razgovora u subotu u Dubrovniku, ocijenivši istovremeno da su obje zemlje u periodu pozitivnih bilateralnih odnosa, a Vučić je izrazio uvjerenje da će odnosi dve zemlje biti normalizovani do kraja ove godine.

To uvjerenje je podijelila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ocjenivši da je srpski predsednik ima izraženu volju za normalizaciju odnosa, te da je preduzimljiv, što, kako je rekla, važi i za nju, jer ona u svemu što radi želi da ostvari rezultat. Kako je najavilo hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, ovogodišnji Dubrovački forum će biti posvećen aktuelnim temama, a u fokusu će biti Jadransko-mediteransko područje, kao geografska tačka spajanja i istovremeno raskrsnica Bliskog istoka, Severne Afrike i Evrope.

Kako se očekuje, akcenat će biti nastavljen na rješavanje zajedničkih bezbjednosnih izazova i stabilnosti u Mediteranu i susjednim područjima kroz jačanje saradnje i podsticanaj dijaloga, uz istovremeno rješavanje mogućnosti za konkretno djelovanje. Prema programu objavljenom na zvaničnom sajtu Foruma predviđeno je održavanje tri panela: “Mir, sigurnost i stabilnost:, “Ekonomija, međupovezanost i okolina:razvijanje prilika za poslovanje na istočnom Sredozemlju” i “Interkulturalni dijalog, obrazovanje, mladi”.

One thought on “Vučić 1. jula sa Grabar-Kitarović u Dubrovniku

  1. Neso mi je ucestio bas s njom, nece izaci na dobro, poznajem ja hrvatice veoma dobro jos iz skolskih dana 86 ZG.
    Ako bilo je lepo, mozda se ni AV ne pokaje.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *