Protest u Londonu, šest policajaca povrijeđeno

Objavljeno: 26.6.2017.

Šest policajaca je povrijeđeno, od kojih su četvorica završila u bolnici, tokom protesta u Londonu, organizovanom zbog smrti jednog mladog Afroamerikanca, za šta demonstranti optužuju policiju.

U gradskoj četvrti Forest gejt, u istočnom dijelu Londona, prvobitno miran protest se u nedjelju uveče oteo kontroli, pa su demonstranti bacali predmete na policiju i palili vatru, prenose britanski mediji.

Jedan policajac pretrpio je povrede lica, a jedna policajka je zadobila povrede glave. Četiri osobe su uhapšene zbog prekršaja, u koje spadaju izazivanje nereda, podmetanje požara i nanošenje štete.

Okupljeni su tražili pravdu za Edira Frederika da Kostu (25), koji je izgubio život 21. juna. Demonstranti tvrde da je on bio brutalno pretučen 15. juna pošto je njegovo vozilo, u kome su bile još dvije osobe, zaustavila policija u Njuhemu, na istoku britanske prestonice.

Kako kažu, pošto mu je slomljen vrat i nanijete povrede na glavi, Da Kosta je smješten u bolnicu gdje se šest dana borio za život. Komisija za žalbe je, međutim, ocijenila, da on nije imao slomljen vrat niti bilo kakve povrede kičme, kao i da nije imao krvarenje u mozgu.

(Tanjug)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *