Novi BMW Serije 1 u prodaji početkom 2019.

Objavljeno: 26.6.2017.


Nakon promocije obnovljene verzije aktuelne BMW-ove Serije 1, pažnja medija se sada okreće potpuno novoj generaciji. Nemački mediji pišu da će prodaja nove Serije 1 startovati početkom 2019. (s tim što će premijera biti krajem 2018. godine), uz podsećanje da će automobil imati prednji pogon. Treba podsetiti da je bavarski proizvođač prednji pogon već ponudio […]
Nakon promocije obnovljene verzije aktuelne BMW-ove Serije 1, pažnja medija se sada okreće potpuno novoj generaciji.

Nemački mediji pišu da će prodaja nove Serije 1 startovati početkom 2019. (s tim što će premijera biti krajem 2018. godine), uz podsećanje da će automobil imati prednji pogon.

Treba podsetiti da je bavarski proizvođač prednji pogon već ponudio sa aktuelnom Serijom 2 Active Tourer i Gran Tourer koji se baziraju na UKL platformi koju dele sa novim BMW-om X1.

Takođe, i nedavno predstavljeni BMW Serije 1 Sedan za Kinu standardno ima prednji pogon.

Mada će nova “jedinica” standardno imati prednji pogon, kao opcija će se kod nekih verzija opciono nuditi i xDrive pogon na sva četiri točka.

Kako se očekuje, nova Serija 1 će i dalje biti na raspolaganju u verzijama sa 3 i 5 vrata, ali će u odnosu na sadašnju genaraciju porasti pa će nuditi više mesta za putnike (to se pre svega odnosi na putnike pozadi).

Ovde treba pomenuti i novu generaciju iDrive sistema, kontrolu gestovima, head-up displej, aluminijum i drvo u unutrašnjosti (kod skupljih verzija)…

Kako bilo, nova generacija Serije 1 će se kupcima nuditi sa trocilindričnim i četvorocilindričnim 1,5 i 2,0 litarskim motorima. Između ostalog se pominju 1,5 litarski benzinac sa 143KS, pa 2,0 litarski benzinski motor sa 272KS, kao i agregat sa 408KS kao najjači u gami.

Takođe, pažnju privlače i 1,5 litarski dizelaš sa 122KS i 2,0 litarski dizel motor koji razvija 240KS.

Na kraju, očekuje se i mild hybrid verzija.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *