Ugrožen aranžman s MMF-om!

Objavljeno: 25.6.2017.


Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da ne zna da li je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) još živ, ali da je očigledno da prijeti opasnost da on propadne. “Ono što je važnije jeste da je taj aranžman dio evropskog puta i vezan je za ekonomske reforme. Meni je gospođa Mogerini jasno rekla […]
Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da ne zna da li je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) još živ, ali da je očigledno da prijeti opasnost da on propadne.

“Ono što je važnije jeste da je taj aranžman dio evropskog puta i vezan je za ekonomske reforme. Meni je gospođa Mogerini jasno rekla da je jedini argument koji oni mogu iznijeti za naš status kandidata taj da snažno nastavimo s reformama. Na izvršnim vlastima u entitetima i na Savjetu ministara je da to obezbijedi”, rekao je Ivanić.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, tvrdi da je za fijasko pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom kriva neiskrenost entitetskih vlada.

“Vlada FBiH treba aranžman sa MMF-om zato što im treba novac za infrastrukturne projekte, a Vlada Republike Srpske treba ga samo i isključivo za budžetsku potrošnju”, rekao je Borenović.

Dodao je da je Vlada Srpske nesposobna za reprogramiranje kredita, a navodni partneri služe samo za kupovinu vremena.

“Ti sumnjivi partneri koji su se do sada sporadično ukazivali su pokazatelj da ova Vlada nema kvalitet kredibilnog partnera. To je Vlada koja je puštena niz vodu da završi posao koji nije nimalo dobar za Srpsku”, rekao je Borenović.

Ustvrdio je da bi Vlada PDP-a za dva mjeseca uradila reprogram kredita.

(Nezavisne novine)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *