Rama nije dobio 50% glasova; Rojters: Može do većine

Objavljeno: 25.6.2017.

Vladajuća Socijalistička partija u Albaniji pobednik je parlamentarnih izbora, pokazuju izlazne ankete. Prema anketama, ta stranka će osvojiti između 45 i 49 odsto glasova, a opoziciona Demokratska partija će imati do 34 odsto osvojenih glasova. Kako je preneo Rojters, procenjuje se da bi Socijalistička partija mogla da osvoji više od 71 od 140 mesta u […]

Vladajuća Socijalistička partija u Albaniji pobednik je parlamentarnih izbora, pokazuju izlazne ankete.

Prema anketama, ta stranka će osvojiti između 45 i 49 odsto glasova, a opoziciona Demokratska partija će imati do 34 odsto osvojenih glasova.

Kako je preneo Rojters, procenjuje se da bi Socijalistička partija mogla da osvoji više od 71 od 140 mesta u parlamentu.

U Albaniji su održani deveti parlamentarni izbori od pada komunističkog režima Envera Hodže 1991. i prvi od punopravnog članstva te zemlje u NATO i dobijanja kandidatskog statusa za priključenje Evropskoj uniji.

Izborna komisija je produžila rok za glasanje za jedan sat, odnosno do 20 časova, zbog slabog odaziva.

Albanski premijer Edi Rama postavio je više poruka na svom nalogu na Tviteru i Fejsbuku u kojima poziva ljude da izađu na glasanje, prenosi AFP.

“Glasajte, glasajte, glasajte”, napisao je na društvenim medijima nakon što su albanski zvaničnici saopštili da je izlaznost iznosila samo 35,78 odsto do 16 časova.

Na izborima su se ponovo suočile dve vodeće koalicije predvođene Socijalističkom strankom i aktuelnim premijerom Edijem Ramom i opozicionom Demokratskom strankom Ljuljzima Baše.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *