Princ Hari: Hteo sam da napustim kraljevsku porodicu

Objavljeno: 25.6.2017.

Princ Hari je razmatrao da napusti britansku kraljevsku porodicu, prenose danas britanski mediji, nekoliko dana nakon što je u drugom razgovoru otkrio da nijedan član porodice ne želi tron.

“Osećao sam se kao da želim napolje”, rekao je Hari u razgovoru za nedeljnik “Mail on Sunday”, misleći na godine nakon što je napustio vojsku. Pošro je razmišljao o tome da odustane od titule, ipak je odlučio da “ostane” u porodici i, kako kaže, sam sebi odredi ulogu.

Hari je rekao i da je vreme koje je proveo u vojsci bilo “najbolje bekstvo koji je ikada doživeo”. Naglasio je da je tada osećao bes jer je vojsku morao da napusti tokom poseta Avganistanu 2007. kad su mediji otkrili detalje o njegovoj lokaciji.

Dok sam bio u vojsci “nisam bio princ, bio sam samo Hari”, objasnio je 32-godišnjak. “osećao sam se kao da činim nešto dobro i kao da sam bio deo tima”, dodao je.

Kraljica ima 91 godinu, a sledeći u redu za tron je njen sin i Harijev otac, princ Čarls, dok je Hari peti po redu.

“Postoji li član porodice koji želi biti kralj ili kraljica? Mislim da ne, ali ćemo obavljati svoje dužnosti na vreme”, rekao je princ Hari u prošlonedeljnom intervjuu Njuzviku.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *