Jak zemljotres u Japanu

Objavljeno: 25.6.2017.


Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale potresao je centralne delove Japana, ali opasnost od pokretanja cunamija nije objavljena. Američki geološki institut je objavio da je epicentar zemljotresa registrovan na 10 kilometara dubine, na oko 30 kilometara zapadno od Ine u prefekturi Nagno. U jakom zemljotresu koji je potresao planinski region u centralnom Japanu i rušio […]
Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale potresao je centralne delove Japana, ali opasnost od pokretanja cunamija nije objavljena.

Američki geološki institut je objavio da je epicentar zemljotresa registrovan na 10 kilometara dubine, na oko 30 kilometara zapadno od Ine u prefekturi Nagno.

U jakom zemljotresu koji je potresao planinski region u centralnom Japanu i rušio crepove sa krovova kuća povredjeno je dvoje ljudi.

U razornom zemljotresu i potom pokrenutom cunamiju koji se obrušio na severoistočnu obalu Japana u martu 2011. godine, poginulo je više od 18.000 ljudi, podsetio je AFP.

Japanska meteorološka agencija saopštila je da je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio prefekturu Nagano, oko 190 kilometara zapadno od Tokija. Američka Geološka agencija je izmerila jačinu 5,2 stepena.

Vlasti su saopštile da je dvoje ljudi lakše povređeno.

Agencija za požare i kontrolu štete je izvestila o brojnim slučajevima palih crepova i polomljenog stakla.

Televizija NHK je prikazala radnika koji skuplja staklo od polomljenog prozora u prodavnici automobila u gradu Kiso.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *