Direktor CIA: Rusija umiješana u predsjedničke izbore

Objavljeno: 25.6.2017.

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Rusiju da se miješala u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine u okviru višedecenijskog napora da “podrije američku demokratiju” i ocijenio da je u porastu otkrivanje povjerljivih američkih obavještajnih podataka. Za to delimičnu odgovornost snosi, kako je rekao, “obožavanje” onih koji objavljuju povjerljive informacije, poput Edvarda Snoudena, prenose američke […]

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Rusiju da se miješala u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine u okviru višedecenijskog napora da “podrije američku demokratiju” i ocijenio da je u porastu otkrivanje povjerljivih američkih obavještajnih podataka.

Za to delimičnu odgovornost snosi, kako je rekao, “obožavanje” onih koji objavljuju povjerljive informacije, poput Edvarda Snoudena, prenose američke agencije. Prema njegovim riječima, SAD moraju da pojačaju napore da zaustave curenja povjerljivih informacija, navodi AP.

On je u intervjuu za MSNBC naglasio da je Trampova administracija usredređena na zaustavljanje curenja bilo kakve vrste informacija iz bilo koje vladine agencije. “Ne mogu da govorim o detaljima obavještajnih podataka, ali obavještajci su rekli da su se Rusi miješali u ove izbore na način koji, iskreno, nije naročito originalan”, rekao je Pompeo, a prenosi Blumberg.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *