Direktor CIA o miješanju Rusije i obožavanju Snoudena

Objavljeno: 25.6.2017.

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Rusiju da se mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. u okviru višedecenijskog napora da “podrije američku demokratiju”. On je ocenio da je u porastu otkrivanje poverljivih američkih obaveštajnih podataka. Za to delimičnu odgovornost snosi, kako je rekao, “obožavanje” onih koji objavljuju poverljive informacije, poput Edvarda Snoudena, prenose američke […]

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Rusiju da se mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. u okviru višedecenijskog napora da “podrije američku demokratiju”.
On je ocenio da je u porastu otkrivanje poverljivih američkih obaveštajnih podataka.

Za to delimičnu odgovornost snosi, kako je rekao, “obožavanje” onih koji objavljuju poverljive informacije, poput Edvarda Snoudena, prenose američke agencije.

Prema njegovim rečima, SAD moraju da pojačaju napore da zaustave curenja poverljivih inforacija, navodi AP.

On je u intervjuu za MSNBC naglasio da je Trampova administracija usredređena na zaustavljanje curenja bilo kakve vrste informacija iz bilo koje vladine agencije.

“Ne mogu da govorim o detaljima obaveštajnih podataka, ali obaveštajci su rekli da su se Rusi mešali u ove izbore na način koji, iskreno, nije naročito originalan”, rekao je Pompeo, a prenosi Blumberg.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *