Bolja i od Porschea: Kia najkvalitetnija drugu godinu zaredom

Objavljeno: 25.6.2017.


J.D. Power je objavio da je Kia i ove godine pobednik u ispitivanju kvaliteta novih vozila, a njenih pet modela su najbolji u svojim segmentima.
Initial Quality Study je istraživanje koje nastoji da utvrdi kvalitet novih automobila tokom prvih 90 dana korišćenja, a pritom obuhvata osam različitih kategorija. Rezultat se izražava u broju prijavljenih problema na 100 vozila.

U najnovijem izdanju studije Kia ima najviši nivo početnog kvaliteta na tržištu SAD-a, s tek 72 evidentirana problema na 100 automobila. Sledi novoustoličeni Hyundaijev premium Genesis sa 77 prijavljenih problema i treći Porsche sa 78. Top 5 zaključuju Ford i Ram na četvrtom mestu i 86 prijavljenih problema.

Ako tražite najgore, naći ćete ih u Evropi. Treći otpozadi je Volvo sa 134 prijavljena problema, a sledi ga Jaguar sa 148 prijavljenih problem na 100 vozila. Pogađate, najgori je Fiat s čak 163 prijavljena problema na 100 automobila.

Gledano po segmentima Kia ima pet pobednika, i to Cadenzu, Niro, Forte, Sorento i Soul. Ostali pobednici segmenta su BMW serije 2, serije 4 i X6, Chevrolet Silverado i Sonic, Chrysler Pacifica, Ford Mustang i Expedition, Infiniti QX80, Lexus GS, Mercedes GLA, Mini Cooper, Nissan Frontier, Porsche 911 i Macan kao i Toyota Camry.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *