“Zbogom Čikago, bio si moj život…”

Objavljeno: 24.6.2017.

Novi krilni igrač Minesota Timbervulvsa i saigrač Nemanje Bjelice Džimi Batler napisao je emotivno oproštajno pismo navijačima i upravi Čikago Bulsa. Džimi “Bakets” se manje od dana pošto je trejdovan za Zeka Lavina, Laurija Markanena i Krisa Dana obratio javnosti putem društvenih mreža. Batler je 2011. godine izabran kao 30. pik. U Čikagu je proveo […]

Novi krilni igrač Minesota Timbervulvsa i saigrač Nemanje Bjelice Džimi Batler napisao je emotivno oproštajno pismo navijačima i upravi Čikago Bulsa.

Džimi “Bakets” se manje od dana pošto je trejdovan za Zeka Lavina, Laurija Markanena i Krisa Dana obratio javnosti putem društvenih mreža.

Batler je 2011. godine izabran kao 30. pik. U Čikagu je proveo šest godina i od čoveka koji je u ruki sezoni imao samo osam i po minuta na parketu u 42 utakmice (lokaut) u trećoj sezoni je postao starter i do sada učestvovao na tri Ol star meča.

Njegov šut sa distance je tokom svih ovih godina dovođen u pitanje, ali njegovo zalaganje nikad nije. Tom Tibodo koji je vodio Bulse od 2010. do 2015. godine je bio deo tima koji je drafotvao Batlera sa Marketa. Njih dvojica će sada ponovo sarađivati, a mnogi TImbervulvsima već sada predviđaju plejof na kraju sledeće sezone.

“Čikago, šta da ti kažem? Teško je naći prave reči jer si bio više nego moj dom poslednjih šest godina, bio si moj život. Prihvatio si me kao sina i gurao si me svakog dana, svakog godišnjeg doba da postanem bolji.

Iskreno, uvek sam bio motivisan za uspeh, na taj način su me vaspitali. Ali znam da tebi dugujem mnogo za osobu i za igrača kakav sam postao.

Uvek si me gurao da dajem najbolje od sebe, nikad ništa manje, iz noći u noć. To je ono što si očekivao, to je ono što si zaslužio. Nadam se da znaš da sam posvetio svoj život svaki put kada bih ušao na teren, svaki put kada bih izašao iz Junajted centra – samo tebi.

Zahvaljujem se celoj organizaciji Bulsa i porodici Rajnsdorf koji su mi pružili priliku 2011. da igram sport koji volim za ovu predivnu franšizu. Nikad neću zaboraviti osećaj kada ste me birali, prve odigrane minute, to je iskustvo koje sam želeo samo sa ovim timom i zato sam zahvalan.

Čikago, volim te! Hvala što si prihvatio klinca iz Tornbola kao svog. Idem ka novom domu i novoj organizaciji sa nekim poznatim licima. P.S. I verovatno najvažnija stvar! Posebno hvala vama koji ste iza organizacije Bulsa, vi koji niste pod reflektorima, vi koji radite sa nama. Nemate zasluge i priznanja koja zaslužujete. Vi ste pravi Ol starovi.

Vaš Džimi Dž. Bakets”, napisao je Batler u oproštaju čitavom Čikagu.

Chicago, What can I say?! I truly struggle with the words because you’ve been so much more than just my home for the last 6 years, you’ve been my life! You’ve embraced me like a son and pushed me to get better every day, every season. I can honestly say that I have always been incredibly motivated to succeed; it’s just the way I’m built. But I know I owe so much to the person I am now, and to the player that I’ve become, to you. You always pushed me to never give anything less than my absolute best night in, night out. That’s what you expected. That’s what you deserved. And, I hope you know that’s what I dedicated my life to every time I walked into the facility or stepped on the floor of the United Center. Thank you to the entire Bulls organization and Reinsdorf Family for taking a chance on me in 2011 and for giving me the opportunity to play the sport I love for such a great franchise. I’ll never forget the feeling I had when I was drafted and when I played my first minutes. It’s an experience that I wouldn’t have wanted with any other team and I’m so thankful to you for giving me that opportunity. Chicago, I love you. Thanks for embracing a kid from Tomball like one of your own. On to a new home and a new organization. Thankfully, with some familiar faces! PS… AND PROBABLY MOST IMPORTANT! THANK YOU TO EVERYBODY BEHIND THE ORGANIZATION THAT DO NOT GET THE SHINE THAT THEY DESERVE!! YALL ARE THE REAL ALL-STARS!! – Jimmy G. Buckets (@staceyking21 )

Objavu dijeli Jimmy Butler (@jimmybutler)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *