Vučić na radnom doručku sa Šrederom

Objavljeno: 24.6.2017.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke i bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom. To je učinjeno u nastavku niza bilateralnih susreta sa visokim gostima iz inostranstva koji su povodom inauguracije doputovali u Beograd. Vučić i Šreder razgovaraju na radnom doručku. Kao i juče, predsednik Srbije sa gostima razgovara u vili Mir. […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke i bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom.

To je učinjeno u nastavku niza bilateralnih susreta sa visokim gostima iz inostranstva koji su povodom inauguracije doputovali u Beograd.

Vučić i Šreder razgovaraju na radnom doručku.

Kao i juče, predsednik Srbije sa gostima razgovara u vili Mir.

Nakon sastanka sa Šrederom, Vučić će, u odvojenim razgovorima, razgovarati i sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom, predsednikom Makedonije Ðorđem Ivanovim i generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti ODKB Jurijem Hačutarovim.

Uslediće zatim i susreti sa predsednikom Poslaničkog doma Maroka Habibom el Malkijem i crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem.

Vučić će niz bilateralnih sastanaka završiti razgovorom sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Brajanom Jiem.

Predsednik Srbije niz bilaterala je započeo juče, a tokom dana se sastao sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Ði Bingsjuenom, slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Susreo se i sa premijerom Gabona, šefom gruzijske diplomatije, ministrom u Vladi Belorusije, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD i savetnikom predsednika Palestine za međunarodna pitanja.

Predsednik je razgovarao i sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i ministarkom odbrane Italije Robertom Pinoti, zatim sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, i članovima Predsedništva BiH i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *