Švarceneger upozorava da životna sredina nije političko pitanje

Objavljeno: 24.6.2017.

Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger pozvao je svet da učestvuje u zaštiti životne sredine ocenjujući da to nije oblast koja predstavlja političku borbu desnice protiv levice.

„Od najvećeg je značaja da se svi okupimo i radimo na tome jer to nije političko pitanje. To nije borba desnice protiv levice jer ne postoji vazduh koji je liberalan ili konzervativan. Svi udišemo isti vazduh i pijemo istu vodu koja takođe nije ni liberalna ni konzervativna“, rekao je Švarceneger posle sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Malo više od tri nedelje od odluke američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju SAD iz međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama, proslavljeni glumac je rekao da „sve zemlje treba da deluju zajedno“.

„Svi treba da budemo zajedno, ne samo na nacionalnom ili saveznom nivou, već i provincije i gradovi, privatni i javni sektori, univerziteti i finansijske ustanove“, rekao je osnivač ekološke organizacije R20 koja okuplja regionalne vlade.

Švarceneger je pohvalio Makrona ocenjujući da je „izvanredan vođa“ za Francusku i svet, uključujući i za pitanja životne sredine.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *