Stravično klizište, nađena tela, 120 ljudi nestalo

Objavljeno: 24.6.2017.


Spasioci su pronašli najmanje pet tela nakon što je klizište zatrpalo selo Šinmo na jugozapadu Kine, saopštio je zvaničnik. Državni mediji javljaju da se više od 120 osoba vodi kao nestalo. Komandant lokalnih vatrogasaca Vu Šaobin potvrdio je smrti državnom emiteru nekoliko sati nakon što je klizište postalo aktivno. Prema ranijim navodima lista “Pipls dejli”, […]
Spasioci su pronašli najmanje pet tela nakon što je klizište zatrpalo selo Šinmo na jugozapadu Kine, saopštio je zvaničnik.

Državni mediji javljaju da se više od 120 osoba vodi kao nestalo.

Komandant lokalnih vatrogasaca Vu Šaobin potvrdio je smrti državnom emiteru nekoliko sati nakon što je klizište postalo aktivno.

Prema ranijim navodima lista “Pipls dejli”, broj nestalih bio je 141, dok su državni mediji smanjili taj broj na 120.

Na terenu su trenutno spasioci, koji traže preživele, a u naporima im pomažu buldožeri i teški kopači kako bi sklonili veće kamenje koje se survalo niz planine, navodi AFP.

“Ovo je najveće klizište na ovom području, još od Venčuan zemljotresa”, rekao je jedan od lokalnih zvaničnika, predvodnik spasilačkih napora, Vang Jongbo, misleći na zemljotres 2008. godine u kome je poginulo više od 87.000 ljudi.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *