Njemačka, otkriveni paravojni kampovi u šumama

Objavljeno: 24.6.2017.


Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski “Indipendent”. U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta. Policija je osim […]
Nemačka antiteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama, piše britanski “Indipendent”.

U sklopu akcije zaplenjeni su oružje i droga, a istražitelji iz Tiringena su izjavili da je najmanje 13 osumnjičenih poznato policiji i da su neki od njih deo međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta.

Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale, mobilne telefone i kompjutere na 14 lokacija u Tiringu, Erfurtu i Getingenu.

Portparol je rekao kako je operacija ciljala “zločinačku organizaciju” koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama, prenosi hrvatski portal Indeks.

“Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Europe”, izjavili su u policiji.

U akciji je učestovala policija iz šest nemačkih država, ali nisu objavili da li je grupa planirala napad.

Tokom pretrage je uhapšen i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca.

Kod njega su pronađeni nacistički predmeti i simboli.

Veruje se da je bio član takozvanog “Rajhbirger” pokreta, koji tvrdi kako je trenutna nemačka država nezakonita.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *