Električna ofanziva iz Volkswagena: Umjesto dva dolazi čak pet novih modela

Objavljeno: 24.6.2017.

Volkswagen po svaku cenu želi da iza sebe ostavi Dieselgate i njegove ogromne posledice, pa makar to značilo i potpunu promenu ponude.

U Volkswagenu su tako odlučili da glavninu snaga usmere ka elektrifikaciji game. Tako će umesto najavljena dva Volkswagen u narednih nekoliko godina lansirati čak pet novih električnih modela.

Sudeći po najnovijim informacijama, Volkswagenova električna ofanziva krenuće 2020. godine kada će na puteve stići model baziran na I.D. konceptu. Super prostrani kompakt mogli smo da vidimo prošle godine u Parizu na tamošnjem salonu, a prema rečima odgovornih iz Volkswagena taj model će napraviti revoluciju veću i od one koju je napravio Golf 1970-tih. Sa električnim pogonom od 170KS pruža ubedljive performanse i autonomiju do 600 km, a nudiće se po ceni dobro opremljenog Golfa.

Slediće ga I.D. Crozz, a ako je verovati konceptu sa šangajskog salona ovde treba očekivati 306KS snažan električni pogon, pogon na sva četiri točka i sportske performanse. I naravno osetno višu cenu.

Novost je da VW sprema i I.D. Aero i I.D. Lounge, modele koji ispunjavaju coupe i MPV ponudu, a biće namenjeni prvenstveno kineskom i američkom tržištu.

Peti i ujedno poslednji na redu je I.D. Buzz sa retro dizajnom. Kombi koji do 100 km/h stiže za oko pet sekundi ne viđa se često, a jedino pitanje je kome je namenjen.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *