Desetine zatrpanih u kineskom selu, spasioci tragaju za preživjelima

Objavljeno: 24.6.2017.

Strahuje se da je do 140 osoba zatrpano nakon što je klizište zatrpalo planinsko selo Šinmo na jugozapadu Kine u provinciji Sičuan. Najmanje 141 osoba i 46 domova je zatrpano, navode kineske novine Pipls dejli, citirajući porpatrola okružne vlade Maošina, a za sada su spaseni jedan par i beba i prevezeni u bolnicu, dok se […]

Strahuje se da je do 140 osoba zatrpano nakon što je klizište zatrpalo planinsko selo Šinmo na jugozapadu Kine u provinciji Sičuan.

Najmanje 141 osoba i 46 domova je zatrpano, navode kineske novine Pipls dejli, citirajući porpatrola okružne vlade Maošina, a za sada su spaseni jedan par i beba i prevezeni u bolnicu, dok se još ljudi zbrinjava na licu mesta.

Na terenu su trenutno spasioci, koji traže preživele, a u naporima im pomažu buldožeri i teški kopači kako bi sklonili veće kamenje koje se survalo niz planina, navodi AFP.

“Ovo je najveće klizište na ovom području, još od Venčuan zemljotresa”, rekao je jedan od lokalnih zvaničnika, predvodnik spasilačkih napora, Vang Jongbo, misleći na zemljotres 2008. godine u kome je poginulo više od 87.000 ljudi.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *