Bombaški napad u blizini Velike džamije u Meki

Objavljeno: 24.6.2017.

Bombaš-samoubica se razneo u blizini Velike džamije u Meki, pošto je policija osujetila njegov napad na najsvetije mesto islama pred kraj muslimanskog meseca posta Ramazana, saopštili su saudijski bezbednosni zvaničnici. Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je racije širom Džede, kao i u dve oblasti u Meki, uključujući naselje Adžiad el Masafi kod Velike džamije, gde je […]

Bombaš-samoubica se razneo u blizini Velike džamije u Meki, pošto je policija osujetila njegov napad na najsvetije mesto islama pred kraj muslimanskog meseca posta Ramazana, saopštili su saudijski bezbednosni zvaničnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je racije širom Džede, kao i u dve oblasti u Meki, uključujući naselje Adžiad el Masafi kod Velike džamije, gde je u jednoj trospratnoj kući došlo do oružanog obračuna, nakon čega se bombaš-samoubica razneo, te se građevina urušila.

U eksploziji je ranjeno šest stranaca i pet pripadnika bezbednosnih snaga, saopštilo je saudijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno, pet osoba je uhapšeno, među kojima i jedna žena.

Ministarstvo je saopštilo da je u pitanju “teroristička mreža”, ne navodeći detalje.

Velika džamija je i ranije bila meta napada ekstremista, delom zbog toga što predstavlja simbol vladajuće porodice El Saud.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *