Zemlje Kvinte traže od Prištine stabilnu vladu

Objavljeno: 23.6.2017.

Predstavnici zemalja Kvinte u Prištini traže od kosovskih političkih partija da formiraju vladu koja će imati stabilnu većinu u parlamentu. Takva vlada, kako kažu zemlje Kvinte, moraće da se suoči sa glavnim problemima kao što su ekonomski rast, borba protiv korupcije, vladavina prava, evrointegracije i regionalna stabilnost, iše prištinski Zeri. Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu […]

Predstavnici zemalja Kvinte u Prištini traže od kosovskih političkih partija da formiraju vladu koja će imati stabilnu većinu u parlamentu.

Takva vlada, kako kažu zemlje Kvinte, moraće da se suoči sa glavnim problemima kao što su ekonomski rast, borba protiv korupcije, vladavina prava, evrointegracije i regionalna stabilnost, iše prištinski Zeri.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji su održani 11. juna, ali zvanični rezultati tih izbora još nisu objavljeni, nakon čega bi trebalo da se konstituiše kosovski parlament, a potom i da predsednik Hašim Tači odluči kome će ponuditi mandat za sastav nove vlade.

Nijedna od koalicija ili partija na KiM nije osvojila većinu da bi mogla samostalno da formira vladu, a što se tiče formiranja postizbornih koalicija sve je još neizvesno.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *