U21: Englezi u polufinalu, Slovaci izbacili Srbiju

Objavljeno: 23.6.2017.

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale U21 Evropskog prvenstva, dok je Slovačka trijumfom nad Švedskom definitivno poslala Srbiju kući. Engleska je savladala domaćina turnira Poljsku 3:0 i sa sedam bodova osvojila Grupu A. Strelci za “Gordi Albion” bili su Grej u prvom, te Marfi i Bejker u drugom poluvremenu. U drugom meču grupe Slovačka je […]

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale U21 Evropskog prvenstva, dok je Slovačka trijumfom nad Švedskom definitivno poslala Srbiju kući.

Engleska je savladala domaćina turnira Poljsku 3:0 i sa sedam bodova osvojila Grupu A. Strelci za “Gordi Albion” bili su Grej u prvom, te Marfi i Bejker u drugom poluvremenu.

U drugom meču grupe Slovačka je u direktnoj borbi za drugo mesto razbila Švedsku sa takođe 3:0, golovima Krijena i Mihalika u prvih 45, te Satke u drugom poluvremenu meča.

Ovom pobedom Slovačka je definitivno izbacila Srbiju sa Evropskog prvenstva, jer “Orlićima” ni pobeda nad Španijom ne može doneti poziciju najbolje drugoplasirane selekcije iz tri grupe.

Slovaci imaju šest bodova uz gol razliku 6:3 i u dobroj su poziciji u borbi za pomenutu najbolju drugoplasiranu selekciju na EP.

Rivali su joj Portugal iz Grupe B, te Češka i Italija iz C, koji pred poslednje kolo imaju po tri boda i gol razliku 3:3. Portugalci u petak igraju sa Makedonijom, dok se u subotu Češka sastaje sa Danskom, a Italija sa liderom grupe Nemačkom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *