Radnici “Šuma” zakazuju štrajk

Objavljeno: 23.6.2017.

Sindikalne organizacije Javnog preduzeća ,,Šume Republike Srpske,, počele su zakazivanje štrajkova, zbog donesenog Pravilnika o radu, od strane direktora preduzeća, bez saglasnosti Sindikata, čime se umanjuju primanja za oko 150КM po radniku. Kako je saopšteno iz Saveza sindikata Republike Srpske, sindikalne organizacije donose Odluke o protestnom okupljanju, koje će se održati u petak 30. juna […]

Sindikalne organizacije Javnog preduzeća ,,Šume Republike Srpske,, počele su zakazivanje štrajkova, zbog donesenog Pravilnika o radu, od strane direktora preduzeća, bez saglasnosti Sindikata, čime se umanjuju primanja za oko 150КM po radniku.

Kako je saopšteno iz Saveza sindikata Republike Srpske, sindikalne organizacije donose Odluke o protestnom okupljanju, koje će se održati u petak 30. juna 2017. godine u 10,30 časova ispred Direkcije JPŠ ,,Šume RS,, u Sokocu.

Sindikat tog preduzeća na konferenciji za novinare je najavio da će organizovati šrtajk zaposlenih ukoliko iz uprave preduzeća do petka (danas) ne povuku sporni pravilnik o radu.

Direktor preduzeća Risto Marić ne priznaje sindikalnu organizaciju u preduzeću i kaže da nisu opravdani njihovi zahtjevi. Sindikalci optužuju direktora preduzeća da se miješa u rad sindikalnih organizacija.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *