Opera 46 donosi poboljšanje stabilnosti pregledača

Objavljeno: 23.6.2017.


Opera 46 verzija browsera donosi napredni Reborn projekat, čiji je cilj da obezbedi svežiji interfejs za pregledač. Tu je nekoliko kozmetičkih, ali i poboljšanja stabilnosti.
Neke od stvari koje će korisnici primetiti, uključuju: Speed Dial je sada taman kada su walpaperi onemogućeni i kada je odobrena tamna tema; sadržaj koji se uploaduje iz bookmarks bara će se pojaviti u Operinom bookmarks baru automatski; MacBook vlasnici sa novim touch barom dobijaju polje za ubacivanje emotikona. Tu je i veliki broj novih wallpapera, umetnika Umberto Daina i Feridun Akgüngör.

Opera takođe ističe da nova verzija browsera podržava animirane PNG fajlove – APNG. Oni su slični regularnim GIF-ovima, ali su manji. APNG podržavaju 24-bitne fotografije i 8-bitnu transparentnost, koji omogućavaju zadržavanje kvaliteta.

Opera 46 je sada i dosta stabilnija, jer su ispravljeni brojni problemi sa rušenjem sistema, curenjem memorije, gličevima. Rušenje sistema po korisniku je smanjeno za 35%, a tu su i poboljšanja za radni vek i performanse baterije.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *