Novi Porsche 911 GT2 RS snažniji nego što se mislilo

Objavljeno: 23.6.2017.

Nedavno je bilo reči o tome da je Porsche takoreći pretpremijerno predstavio GT2 RS verziju trenutne generacije modela 911, a s obzirom da nisu zvanično potvrđeni nikakvi konkretni tehnički podaci, dostupne informacije su u u stvari bile na nivou pretpostavke.

Sada novinari Automobile Magazine-a tvrde da su se dokopali konkretnijih brojki na bazi insajderskih izveštaja, a verovaćemo im jer su do njih došli tokom vožnje u novom 911 GT2 RS.

Naime, novinarima dotične publikacije je omogućeno da budu suvozači u skoro produkcijski spremnom prototipu i izgleda da će ovaj GT2 biti i nešto luđi nego što se mislilo.

Pre svega treba reći da će ovaj novitet pokretati 3,8 litarski 6-cilindrični bi-turbo motor, ali njegova snaga će navodno iznositi 700KS, što je značajno više od prvih očekivanja kada se pominjalo oko 640KS. Dalje, najveći obrtni moment će se kretati oko 750 Nm, a sve će to biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 2,9 sekundi i najveću brzinu veću od 340 km/h.

Takođe, pomenuti motor će se “zavrteti” do 7200 o/min, a uz novi aero kit koji će poboljšati aerodinamičke sposobnosti automobila tu su i gume dimenzija 265/30 napred i 325/30 pozadi. Naravno, tu su još i sistem raspodele obrtnog momenta, upravljanje zadnjim točkovima, prilagodljivi diferencijal s blokadom proklizavanja i sl.

U međuvremenu se pojavila i informacija da je ogranična serija od tačno 1.000 ovih automobila rasprodata za samo nekoliko dana (po ceni od 260.000 evra po primerku).

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *