Novi Nissan Leaf: nova teaser slika

Objavljeno: 23.6.2017.

Nissan je objavio novu teaser sliku nove generacije električno pokretanog kompakta, odnosno modela Leaf. Novi model bi zvanično trebalo da bude predstavljen u septembru, a prve isporuke na evropskim tržištima se očekuju u prvoj polovini sledeće godine.

Trenutna generacija Leafa je po tvrdnjama njegovog proizvođača najuspešniji električni model na svetu s preko 260.000 prodatih primeraka. Dakle, pred novitetom je veliki zadatak, ali za sada nema zvaničnih informacija o njegovom pogonskom sklopu.

Raniji izveštaji su ukazivali na to da će Leaf biti kupcima ponuđen u dve opcije, odnosno s dve baterije, jednom kapaciteta 40 i drugom kapaciteta 60 kWh. Ova potonja će navodno imati autonomiju od oko 550 km.

Iz Nissana je ranije potvrđeno da će novi Leaf imati neki oblik sistema autonomnog upravljanja pod oznakom ProPilot koji će omogućiti automobilu samostalno upravljanje na autoputovima do određene brzine.

Veliki uticaj na konačni izgled će verovatno imati konceptni model IDS. Na kraju recimo i da je Nissan najavio “seriju fotografija i podataka” koji će biti objavljeni u narednom periodu kao najava konačne premijere.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *