Izetbegović: Sa lijepih reči na neka lijepa djela

Objavljeno: 23.6.2017.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da se rado odazvao pozivu da prisustvuje svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Izetbegović je po dolasku u Beograd klanjao džumu namaz, molitva muslimana petkom, u Bajrakli džamiji. On je uoči bilateralnog susereta sa predsednikom Srbije kazao da je njegova poruka podrške beogradskim i muslimanima u Srbiji, […]

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da se rado odazvao pozivu da prisustvuje svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izetbegović je po dolasku u Beograd klanjao džumu namaz, molitva muslimana petkom, u Bajrakli džamiji.

On je uoči bilateralnog susereta sa predsednikom Srbije kazao da je njegova poruka podrške beogradskim i muslimanima u Srbiji, “da se ide u džamiju, da se čuva svoja tradicija, da se brani naše pravo, naš identitet na naša vera”.

“O tome ćemo danas i razgovarati sa Vučićem. Mislim da treba sa lepih reči preći na neka lepa dela. Muslimana u Srbiji ima dosta i oni zaslužuju da sa građevinskim dozvolama izgrade neke džamije da nam se ne bi desilo ono što se desilo u Zemun Polju početkom ramazana”, rekao je Izetbegović.

Kao ključni problem između dveju država, Izetbegović je naveo “negiranje genocida u BiH, negiranje identiteta Bošnjaka u BiH kao i podrška ljudima koji odlikuju ratne zločince”.

Svečnaosti povodom inaugaracije Vučića prisustvovaće predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i Dragan Čović.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *