Inženjeri hoće seks, programeri ljubav, a lekari…

Objavljeno: 23.6.2017.

Tvorci nove aplikacije za upoznavanje Clover anketirali su 33.000 korisnika između 18 i 60 godina i pitali ih šta očekuju od veze. Ispostavilo se da lekari i advokati najčešće tragaju za prijateljstvom, dok glumci i inženjeri obožavaju kratak flert.

Ukoliko ste lekar ili inženjer, izvesnije je da vam treba neobavezni seks nego duga i stabilna veza.

Anketa je pokazala da u zavisnosti od profesije vladaju određeni stereotipi kada su u pitanju seksualne želje. Dok se knjigovođe, psiholozi i medicinske sestre nadaju da će ući u duge, stabilne veze, glumci i inženjeri ne maštaju o tome.

Farmaceuti, dizajneri i programeri takođe traže veliku i trajnu ljubav, a lekari i advokati, to jest oni koji su prošli kroz dug proces školovanja i obuke pre nego što su se ostvarili u karijerama, na prvom mestu traže prijateljstvo.

Vezu bez obaveza žele novinari, policajci, nastavnici, publicisti, naučnici, marketinški stručnjaci, muzičari.

Tvorci aplikacije su rekli da, iako je evidentno da na naše veze utiče profesija, nemaju nijednu teoriju koja bi objasnila objavljene rezultate.

“To koliko slobodnog vremena imamo sigurno igra veliku ulogu. Takođe, to što su mnogi korisnici rekli da ne traže ozbiljnu vezu ukazuje da igraju na sigurno, jer žele sebi da omoguće da upoznaju što više ljudi i tako prošire svoj izbor”, rekao je osnivač “Clovera” Ajsak Raišik.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *