“Informacija da je Bagdadi ubijen blizu 100 odsto tačna”

Objavljeno: 23.6.2017.

“Blizu 100 odsto” je izvesno da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen.. To ej izjavio predsedavajući ruskog parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov. “Mislim da je ta informacija blizu 100 odsto tačna. Činjenica da ga Islamska država još uvek nigde prikazala takođe doprinosi uverenju da je Al Bagdadi ubijen”, rekao […]

“Blizu 100 odsto” je izvesno da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen..

To ej izjavio predsedavajući ruskog parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

“Mislim da je ta informacija blizu 100 odsto tačna. Činjenica da ga Islamska država još uvek nigde prikazala takođe doprinosi uverenju da je Al Bagdadi ubijen”, rekao je Ozerov.

Zvanična Moskva je u utorak objavila da ne može da potvrdi da je lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen prošlog meseca u vazdušnom udaru u Siriji.

To je izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov, javila je agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je pre nedelju dana da proverava navode da je vođa Islamske države ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

“Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu”, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji Rake, sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi.

Šef diplomatije Sergej Lavrov je potom izjavio da Moskva nije 100 odsto sigurna da je Bagdadi ubijen.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *