Hakeri napali njemačke zvaničnike

Objavljeno: 23.6.2017.


Hakeri napali nemačke zvaničnike i vladine službenike, saopštila je nemačka federalna agencija za sajber bezbednost, BSI. Nemačku u septembru ove godine očekuju izbori, pa su stručnjaci za sajber bezbednost upozorili da zvaničnike i vladine službenike mogu da očekuju napadi slični onima viđenim pre izbora u Francuskoj i SAD. BSI opisuje da je metoda napada takva […]
Hakeri napali nemačke zvaničnike i vladine službenike, saopštila je nemačka federalna agencija za sajber bezbednost, BSI.

Nemačku u septembru ove godine očekuju izbori, pa su stručnjaci za sajber bezbednost upozorili da zvaničnike i vladine službenike mogu da očekuju napadi slični onima viđenim pre izbora u Francuskoj i SAD.

BSI opisuje da je metoda napada takva da žrtva dobije link u svom dolaznom sandučetu imejla, koji, ukoliko se aktivira, tj. ako se na njega klikne, otvara prozor u kome zahteva lozinku i korisničko ime žrtve hakerskog napada, što napadaču omogućava pristup, prenosi Rojters.

Agencija takodje saopštava da su na meti uglavnom bili “Jahu” i “Džimejl” nalozi, kao i da su uspeli da spreče upad na vladinu mrežu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *