Bjelica i Batler saigrači, Lavin poslat “Bikovima”

Objavljeno: 23.6.2017.

Krilo Čikago Bulsa Džimi Batler trejdovan je u Minesota Timbervulvse gde će igrati u timu sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Bjelicom. Trener Minesote Tom Tibodo je u zamenu za Batlera Bulsima poslao Zeka Lavina, sedmog pika za drafta Laurija Markanena i Krisa Dana. Minesota je Batlera dobila kao pojačanje i u odbrani i u napadu, jer […]

Krilo Čikago Bulsa Džimi Batler trejdovan je u Minesota Timbervulvse gde će igrati u timu sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Bjelicom.

Trener Minesote Tom Tibodo je u zamenu za Batlera Bulsima poslao Zeka Lavina, sedmog pika za drafta Laurija Markanena i Krisa Dana.

Minesota je Batlera dobila kao pojačanje i u odbrani i u napadu, jer je poznato da Tibodo mnogo polaže na defanzivi.

Iste metode je primenjivao i dok je bio trener Čikaga, pre nego što je otišao 2015. godine. Jezgro tima “Vukova” sada čine Batler, Vigins i Karl Entoni Tauns, a tu je na četvorci i Nemanja Bjelica.

Lavin je zbog povrede propustio dobar deo prethodne sezone, ali je reč o izuzetnom atleti koji je prošle sezne imao 19 poena, 3,4 skoka i 3 asistencije. Batler je u Minesotu došao kao trostruki učesnik Ol star utakmice iz sezone u kojoj je imao nešto 23,9 poena, 6,2 skoka i 5,9 asistencija po meču.

Bulsi su u ovom trejdu prošli jako dobro jer se od Markanena mnogo očekuje kao dobrog, a visokog šutera, dok se od Lavina nadaju samo da ne podeli sudbinu Derika Rouza i da ga ubuduće zaobiđu povrede.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *