Šta je na Nirburgringu uradio Chevrolet Camaro ZL1 1LE?

Objavljeno: 22.6.2017.

U Chevroleu su ponudili kratki video isečak u kome se na stazi Nirburgring čuje strašni V8, a uskoro će biti poznato koliko je Camaro ZL1 1LE brži od Camara ZL1, ali i nekih drugih automobila.

I dok Amerikanci još uvek tuguju zbog loše sreće Corvette na poslednjem izdanju trke 24 sata Le Mana, u Chevroletu su objavili da je Camaro ZL1 1LE odvezao svoj najbrži krug na čuvenoj nemačkoj stazi Nirburgring.

Poznato je da je Camaro ZL1, koji pokreće 6,2 litarski V8 motor s mehaničkim kompresorom (658KS), stazu prešao za 7 minuta i 29,6 sekundi, ali s dodatnom oznakom 1LE i poboljšanjima koja uz nju stižu, Camaro je (s istim motorom) sigurno ostvario još bolje vreme kruga koje će uskoro biti objavljeno.

Opremljen s opcionim paketom Extreme Track Performance (7.500 dolara), ZL1 1LE je lakši 27 kilograma, a dobio je i novi komplet podesivih amortizera i novi zadnji stabilizator.

Poboljšanoj upravljivosti u krivinama doprinosi znatno veći zadnji spojler, ali i novi komplet guma Goodyear Eagle F1 Supercar 3R koje nude bolje lateralno prianjanje, a lakše su od standardnih 1,5 kilograma po komadu.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *