Polovina Britanaca i Francuza misli da će još neko napustiti EU

Objavljeno: 22.6.2017.

Preko polovine građana Velike Britanije i skoro 50 odsto Francuza smatra da će jedna ili više članica EU napustiti Uniju u narednih nekoliko godina, pokazalo je istraživanje Sputnjik.Mišljenja. Danas se navršava tačno godinu dana otkad su na referendumu u Velikoj Britaniji građani te zemlje odlučili da napuste EU. Nakon godinu dana, preko polovine građana Velike […]

Preko polovine građana Velike Britanije i skoro 50 odsto Francuza smatra da će jedna ili više članica EU napustiti Uniju u narednih nekoliko godina, pokazalo je istraživanje Sputnjik.Mišljenja.

Danas se navršava tačno godinu dana otkad su na referendumu u Velikoj Britaniji građani te zemlje odlučili da napuste EU.

Nakon godinu dana, preko polovine građana Velike Britanije smatra da će za godinu ili više dana još neka zemlja napustiti Uniju.

Sličnog mišljenja su i Italijani (50 odsto), zatim Francuzi (42 odsto), kao i Nemci (39 odsto).

Sa druge strane, trećina Francuza (33 odsto), Italijana (32 odsto), kao i 39 odsto Nemaca mišljenja su da nijedna zemlja više neće napustiti EU.

Anketu je za Sputnjik.Mišljenja sprovela francuska kompanija „Ifop“ u kojoj su učestvovala 3.203 građanina Velike Britanije, Nemačke, Italije i Francuske.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *