Novi i veći Citroen stiže, ali SUV-ovi imaju prednost

Objavljeno: 22.6.2017.


Citroenova šefica Linda Jackson je potvrdila da ova francuska marka i dalje planira da ponudi novi veći model koji će predstavljati sam vrh pomlađene ponude, ali i da taj automobil trenutno nije prioritet s obzirom da je prednost data SUV-ovima.
Jackson naime smatra da u Citroenovoj ponudi ima prostora za veću limuzinu, ali u poslednje vreme naglasak je na SUV-ovima i crossoverima. Ono što trenutno znamo jeste da će tek predstavljeni C3 Aircross stići na tržište do kraja ove godine, dok sledeće stiže C5 Aircross.

Što se novog predvodnika ponude, odnosno veće limuzine tiče, za sada ipak još nije tačno poznato o kom će se tačno karoserijskom obliku raditi. Naime, Jackson kaže da se možda neće raditi o “tradicionalnoj limuzini”, jer to nije ono što ona želi da Citroen bude. Drugim rečima, Citroenu je namenjena uloga dizajnom malo slobodnije marke pa bi i “limuzina” trebalo da krene tim putem.

Jackson je potvrdila da bi konceptni CXperience iz 2016. trebalo da bude dobar nagoveštaj u kom smeru Citroen bio išao s ovim novitetom.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *