Microsoft shvatio: Dobru konzolu ne čini hardver, nego ekskluzive

Objavljeno: 22.6.2017.

Uspešni PlayStation 4 hit s početka ove godine, Horizon: Zero Dawn, probrao je brojne pozitivne ocene, kako kod publike, tako i kod kritike.

Igra je to svakako zaslužila, jer je vlasnicima PlayStation 4 donela sjajan futuristički svet koji je pokazao da i konzolaške ekskluzive mogu da izgledaju prelepo, i pritom je to pratio sa zabavnim gejmplej mehanikama i zanimljivom pričom. Ovaj veliki hit će uskoro dobiti i svoj prvi DLC, najavaljen na nedavno završenom E3.

Uvidevši koliki je uspeh ova igra za Sony, izgleda da je i Microsoft konačno shvatio da uspešnu konzolu ne čini jak hardver, nego dobre i zabavne ekskluzive. Zato nas i ne čudi informacija da žele da naprave igru baš poput Horizon: Zero Dawn.

I kada kažemo “poput”, to mislimo i doslovno. Nedavno je primećeno da izvesni Sandor Roberts, vlasnik studija G3D, je pre par meseci na svom Linkedin profilu tražio “vodećeg dizajnera ambijenta” za potrebe rada na novom AAA naslovu za Majkrosoft “sličnom Horizon: Zero Dawn”.

Ovo je za sada jedina informacija koju imamo, ali se nadamo da ćemo uskoro saznati više, a ko zna, možda se na projektu već uveliko i radi, pa vidimo i prvi trejler na nadolazećeom Gamescomu.

Izvor: Play

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *