Komisija danas o spornoj izjavi Majkićeve

Objavljeno: 22.6.2017.

U Sarajevu će danas biti održana sjednica zajedničke Komisije za ljudska prava parlamenta BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS) Bosić je protiv Majkićeve podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH, […]

U Sarajevu će danas biti održana sjednica zajedničke Komisije za ljudska prava parlamenta BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS)

Bosić je protiv Majkićeve podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH, za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice, zbog njene izjave u emisiji “Aspekt” RTRS-a, kada je, kako je kazao, izrekla notornu laž, usmjerenu protiv njegove ličnosti.

“Bio sam zaista šokiran kada sam na RTRS-u u emisiji ‘Aspekt’ slušao izjavu poslanice Dušanke Majkić (SNSD) da sam poslije pada zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao; ‘Dobro je pale su akcize neće biti penzija i plata’, rekao je nedavno Bosić.

On je demantovao da je to uradio, i dodao da Majkićeva ovako sije mržnju.

“Takvim bezočnim lažima, vođenjem politike, koju utemeljuje, ne samo Dušanka Majkić, nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima, i na nivou BIH, dovodimo čitavu političku situaciju u besmisao, jer to je notorna laž zato što ja to nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju. Očito se radi o huškanju, o sijanju mržnje, o bezočnom blaćenju i nije to očito jedini primjer”, kazao je Bosić, navodeći da se radi o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje koju rade pojedinci uglavnom iz SNSD-a.

Bosić je rekao da nije imao drugog načina da se bori protiv toga nego da reaguje i podnese prijavu Komisiji za kodeks u Parlamentu BiH za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice.

Majkićeva je u izjavi Srni potvrdila da će prisustvovati najavljenoj sjednici komisije, dodajući da nije prekršila skupštinski kodeks i da će sve raspraviti tokom rasprave na sjednici komisije u četvrtak.

“Koliko sam ja prekršila kodeks čućemo na toj sjednici na kojoj će biti i akteri koji su tu bili i izgovorili tu rečenicu”, istakla je Majkićeva.

Ona je dodala da je spornu rečenicu citirala i da bi možda bila u prekršaju da je izmislila. “Na sjednici ćemo raspraviti o tome”, poručila je Majkićeva.

Sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava treba da počne u 10:00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *