Ivanić – Mogerini: Iskoristiti povoljan trenutak za BiH

Objavljeno: 22.6.2017.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas s visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federikom Mogerini o unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH i regiji, te koraci koje BiH čini na evropskom putu. Zajednički je konstatovano da su prioriteti na tom putu efikasno provođenje mjera iz Reformske agende i efikasna priprema odgovora na […]
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas s visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federikom Mogerini o unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH i regiji, te koraci koje BiH čini na evropskom putu.

Zajednički je konstatovano da su prioriteti na tom putu efikasno provođenje mjera iz Reformske agende i efikasna priprema odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Ivanić i Mogerini zaklјučili su da je ovo povolјan trenutak, koji BiH treba iskoristiti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je zabrinutost da, u slučaju da ova prilika bude propuštena, može da dođe do zastoja u evropskim integracijama BiH, koji bi mogao da potraje duži vremenski period.

Ivanić danas učestvuje i na proširenom samitu Evropske narodne partije.

Tokom dana sastat će se s predsjednikom Savjeta Evropske unije Donaldom Tuskom, ministrom spoljnih poslova Kralјevine Belgije Didierom Reyndersom, a na marginama samita planirano je više bilateralnih susreta, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *