Harley-Davidson želi da kupi Ducati

Objavljeno: 22.6.2017.

Sve više glasina počinje da se pojavljuje u vezi s Ducatijem, povezujući italijanskog proizvođača sa potencijalnim kupcima.

Najnovije ime koje se pominje kao mogući kupac poznatog brenda je američka kompanija Harley-Davidson.

Kako prenosi Rojters, Harley-Davidson je izuzetno zainteresovan za kupovinu marke iz Borgo Panigalea, a Amerikanci su spremni da plate 1,5 milijardi evra – koliko tra!

Prema drugim glasinama, Volkswagen će od jula početi da prima zvanične ponude za Ducati, što znači da bi sudbina italijanskog proizvođača mogla da bude odlučena do kraja godine.

Kako Rojters navodi, za Ducati je zainteresovano više strana, među kojima se nalaze investicioni fondovi KKR, Bain Capital i Permira. U igri je i bivši vlasnik, Investindustrial, a gotovo svaki veći moto brend se pominjao u skorašnjim glasinama.

Harley-Davidson je već pokazao apetit ka italijanskim brendovima i to svojim kratkim vlasničkim stažom u MV Agusti, koju je okončala ekonomska kriza.

Volkswagen Grupa je Ducati platila 860 miliona evra, a sada traži gotovo dvostruko više, što može da bude velika prepreka za zainteresovane kompanije. Mnoge je već oterala – Hero MotoCorp, TVS Motor Company i Royal Enfield.

Prema Rojtersu, BWM Motorrad, Honda i Suzuki nisu među zainteresovanima, iako su se spominjali u pojedinim navodima.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *