Da li će UKC obustaviti rad

Objavljeno: 22.6.2017.

Sindikat UKC RS tvrdi da ovoj ustanovi prijeti prestanak rada zbog nedostatka sredstava. Fond zdravstva demantuje.

Sindikat UKC RS tvrdi da ovoj ustanovi prijeti prestanak rada zbog nedostatka sredstava. Fond zdravstva demantuje.

Predsjednik Sindikalne organizacije u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci Dragoja Rendić tvrdi da ovoj zdravstvenoj ustanovi prijeti prestanak rada zbog, kako kaže, nedostatka osnovnih sredstava.

Rendić navodi da je Fond zdarvstvenog osiguranja Republike Srpske, koji za sve zdravstvene ustanove u Srpskoj obavlja centralnu nabavku lijekova i medicinskog materijala, UKC-u doznačio svega 200.000 KM umjesto dva miliona KM, zbog čega ova ustanova ne može normalno da funkcioniše.

“Zaposleni u UKC neprestano me zovu žaleći se da nemaju skalpera, rukavica i osnovnih sredstava za rad”, kaže Rendić.

On je naveo da sindikat traži od Vlade Republike Srpske da kao osnivač ove zdravstvene ustanove riješi problem, kako ne bi došlo u pitanje liječenje pacijenata i dalji rad UKC-a.

Sindikalna organizacija u UKC Republike Srpske djeluje u okviru Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nešto kasnije je demantovao izjavu Dragoja Rendića da ova zdravstvena ustanove ne može normalno da funkcioniše, jer joj Fond nije doznačio potrebna sredstva.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja je rečeno da je Rendićeva izjava netačna, te da se za UKC sredstva dostavljaju redovno u mjesečnim tranšama.

BN TV/mondo.ba

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *