8 najčudnijih gradova na svijetu

Objavljeno: 22.6.2017.


Fucking (Austrija) iako nosi ovo ime već vijekovima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svjetskom ratu ušli američki i britanski vojnici…
Ako mislite kako su vam grad i susedstvo čudni, nakon što saznate više o gradovima sa ove liste, vrlo verovatno ćete promeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu ili kvartu …

1. Supilinn (Estonija)

Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mesto za vas. Mnoge su kuće ovde drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

2. Accident (SAD)

Smešten u Merilendu, ovaj gradić po popisu stanovništva od pre pet godina broji 325 duša. No, najbolja je stvar što se građanin ‘accident’ naziva ‘Accidental’.

3. Elista (Rusija)

Ovaj grad još je poznat i pod nazivom ‘šahovski grad’. Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

4. Thames (Kina)

Iako je smešten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovde su preslikane, tako da ako želite da posetite Englesku, idite u Thames.

5. Fucking (Austrija)

Iako nosi ovo ime već vekovima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih.

6. Monovi (SAD)

Nalazi se u Nebrasci, a verovatno je jedini grad na svetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja poseduje bar i biblioteku te ih otvara kad naiđu gosti.

7. Coober Pedi (Australija)

Ovo smo već videli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mestu napuštenih rudnika. Znan je kao opušteno i zanimljivo mesto, posebno za vreme velikih letnjih vrućina.

8. Miiake – jima (Japan)

Stanovnike ovog japanskog grada plaća vlada da tu žive. Grad se nalazi praktično na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi izuzetno visokoj koncentraciji sumpora ceo dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske 24 sata dnevno.

Izvor: Dnevnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *